Національний банк України скасував вимогу щодо обов'язкового продажу валютних надходжень.

Норма, яка зобов'язувала підприємців продавати частину своїх валютних надходжень на міжбанківському валютному ринку перестала застосовуватись з 20 червня 2019 року.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками бізнесу на форумі "Діалог влади і бізнесу".

"Хочу вас привітати з маленькою перемогою. З сьогоднішнього дня ніхто не буде змушувати вас продавати валюту. Тут можна аплодувати... Це ознака макрофінансової стабільності в країні. За це можемо подякувати Національному банку України. Я впевнений, що це результат його незалежності, і я буду її поважати і захищати", - запевнив президент.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначимо, що експерти оцінюють таке рішення НБУ як позитивний сигнал того, що Нацбанк буде продовжувати лібералізацію фінансового ринку.

Нагадаємо, НБУ розв'язав руки українському бізнесу

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський розпускає Раду: Конституційний суд поставив крапку в скандальному питанні

Також Знай.ua писав, Зеленський підписав закон про відпустки українцям, котрі всиновили дітей