Конституційний суд визнав конституційним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради. Відповідне рішення було прийнято на засіданні КСУ у четвер, 20 червня, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела.

"Конституційний суд на закритому засіданні Великої палати в четвер визнав конституційним указ про розпуск Ради і призначення позачергових виборів", – йдеться у повідомленні.

Верховна Рада
Верховна Рада

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, 11 червня 2019 року Велика палата КСУ на відкритій частині пленарного засідання у формі усного виробництва розглядала справу про відповідність Конституції (конституційності) указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Суд заслухав учасників та залучених учасників конституційного провадження. Після цього згідно з законом суд перейшов до закритої частини пленарного засідання для прийняття рішення по справі.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, що йому не подобається в нинішньому кабінеті президента.

Раніше Знай.uа повідомляв, Кучма ошелешив пропозицією по Донбасу.

Також Знай.uа писав, Зеленський відповів на емоційний лист батька Каті Гандзюк.