За даними національного екзитполу, у другому турі президентських виборів 73% українців підтримали Зеленського, тоді як за Порошенка проголосували 25,5%.

Володимир Зеленський

Журналісти НВ нагадали головні кроки Зеленського - від дитинства до успіху у Квартал 95 та тріумфу слуги народу.

Кривий Ріг і сім'я

"За все, що я в житті отримав, я вдячний Кривому Рогу. Я вдячний, що мене нікуди не відвезли мої батьки, залишилися в цьому місті, де поховані наші предки", - так Володимир Зеленський відгукувався про рідному місті в інтерв'ю з Дмитром Гордоном.

Отець Олександр Зеленський - доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри інформатики та інформаційних технологій в Криворізькому економічному інституті, деякий час намагався захопити кібернетикою і сина. Мама Римма Зеленська – інженер.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Володимир Зеленський у школі

Школа дала Зеленському друзів і соратників на довгі роки – багато з них стали акторами і авторами Кварталу 95. У паралельному класі з Зеленським вчилася і його майбутня дружина Олена, сценарист і автор Кварталу. Пара уклала шлюб 16 років тому і виховує двох дітей – 14-річну Олександру і 6-річного Кирила.

Олена та Володимир Зеленські
Олена та Володимир Зеленські

Зеленський отримав юридичну освіту, але за фахом ніколи не працював – ще в студентські роки його захопив КВН.


Зеленський і КВК

Зеленський увійшов до складу команди КВН Запоріжжя – Кривий Ріг – Транзит і став завсідником популярної на той момент передачі на російському ТБ.

Кілька років новостворена команда " 95-й квартал продовжувала грати в КВН, в тому числі в Українській лізі, однак на початку 2000-х пішла з телешоу з-за конфлікту Зеленського з керівником КВК Олександром Масляковим.
Так у 2003 році була створена Студія Квартал 95. Сам Зеленський став її ключовим автором і актором.

Зеленський, українське ТБ і Квартал 95

За майже 16 років свого існування Студія Квартал 95 завоювала екрани України, а Зеленський став впливовою фігурою в медіасфері.

Володимир Зеленський у шоу Вечірній квартал

Зеленський і вибори-2019

У грудні 2017 року друг і бізнес-партнер Зеленського Іван Баканов зареєстрував партію Слуга народу.

кадр з фільму "Слуга народу"
кадр з фільму "Слуга народу"

У новорічну ніч Зеленський розвіяв усі сумніви і заявив, що йде у президенти, причому 1+1 показав цю промову Зеленського рівно в 00:00, "посунувши" в ефірі новорічне звернення президента Петра Порошенка.

31 березня він посів перше місце у 19 областях України та Києві (30,24% голосів в цілому), тоді як Петро Порошенко пройшов у другий тур з показником майже вдвічі нижче (15,95%).

Петро Порошенко та Володимир Зеленський

Вирішальне голосування 21 квітня ще раз зафіксувала перевагу Зеленського: даними Національного екзитполу, його підтримали майже три чверті виборців (73%), тоді як Порошенко – всього чверть (25,5%).

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, що буде з українською мовою після його інавгурації.

Як повідомляв раніше Знай.ua, станом на 8.00 понеділка, 22 квітня, у ЦВК обрахували 90% бюлетенів.

Також Знай.ua писав про те, що у понеділок, 22 квітня, Центральна виборча комісія продовжує підрахунок голосів, відданих українцями у другому турі президентських виборів.