Згідно з даними Національного екзит-полу кандидат Володимир Зеленський здобув впевнену перемогу у другому турі виборів президента України. Його підтримало 73,2% виборців.

Так, на брифінгу в неділю ввечері, Володимир Зеленський розповів про своє ставлення до законопроекту про українську мову.

"Я повинен як гарант захищати українську мову, і я це буду робити", - заявив Зеленський.

"Ми за закон про українську мову. Але зараз цей законопроект знаходиться у Верховній Раді. Я думаю, там є якісь питання", - додав він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як відомо, закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" передбачає кілька пунктів. Приміром, чиновники будуть зобов'язані здати тест на знання державної мови перед прийомом на роботу, а працівники сфери обслуговування повинні будуть звертатися до клієнтів українською мовою. При цьому переходити на інші мови не забороняється, якщо клієнт не знає державної мови.

Законопроект зараз розглядається у Верховній Раді. Голова ВР Андрій Парубій анонсував, що протягом пленарного тижня від 23 до 26 квітня депутати перейдуть до прийняття закону. Чинний президент Петро Порошенко заявив, що готовий підписати закон про мову, якщо Верховна Рада підтримає законопроект у найближчий тиждень.

Нагадаємо, результати екзитполів серед виборців, що проголосували у другому турі виборів президента України, показали, що громадяни країни проголосували за зміни. Про це заявили у МЗС Россії, передають РІА Новини.

Раніше Знай.uа повідомляв, студія "Квартал 95" вже написала концерт без участі шоумена і кандидата у Президенти Володимира Зеленського.

Також Знай.uа писав, протягом першого тижня після президентських виборів очікується помірний ріст курсу долара. Про це заявив старший аналітик Альпарі, передає РБК. Як нагадав аналітик, в останній передвиборчий тиждень валюта показала досить помірну динаміку.