Тепер українському бізнесу не потрібно продавати валюту Національному банку України. Про відповідне рішення НБУ повідомили на сайті фінустанови 18 червня.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"З метою подальшого спрощення ведення бізнесу в Україні Національний банк скасовує вимогу обов'язкового продажу валютних надходжень… Надходження бізнесу, зараховані на їх розподільчі рахунки протягом 19 червня, вже не підлягають обов'язковому продажу", – йдеться у повідомленні.

Крім того, ця ініціатива не матиме негативного впливу на макрофінансову стабільність країни.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"За статистикою останніх років, коли норматив обов'язкового продажу валютних надходжень становив 50%, так і з 1 березня 2019 року, коли він був зменшений до 30%, бізнес в цілому продавав понад 90% валюти", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Дубинський викрив валютні схеми Смолія в НБУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховний суд України не задовольнив позов "Приватбанку".

Також портал Знай.uа писав, що НБУ погодив правила внутрішньодержавної платіжної системи "ЮАПЕЙ" і вніс відомості про неї до реєстру платіжних систем.