З'явилися нові подробиці протестів, які набирають обертів у Грузії. Учасники акцій протесту готують новий штурм парламенту, а поліцейські так і не змогли розігнати протестувальників.

Також стало відомо, що російські депутати-комуністи, які прибули на Міжпарламентську асамблею православ’я у Грузію, напали на українського парламентарія Віктора Єленського з фракції Народний фронт.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Інцидент стався на тлі протестів, спровокованих приїздом представників країни агресора, яка окупувала частину грузинських територій. Під час акції протесту нардеп Єленський підкреслив, що "неможливо говорити про православну солідарність, коли одна з країн здійснила акт агресії проти інших православних країн — України, Грузії, Молдови".

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

"Уроки, які винесли наші країни, кажуть нам, що агресора не можна задобрити. Його можна тільки зупинити", — підкреслив він.

Після цього на Єленського напали кілька російських депутатів, які почали його штовхати і викрикувати гасла, якими традиційно виправдовують агресивну політику РФ.

Масові протести в Тбілісі почалися через скандал, який розгорівся після запрошення російського депутата Сергія Гаврилова головувати на засіданні в грузинському парламенті. Російський депутат, що підтримує агресію країни, опинився в кріслі спікера.

Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, глав МЗС і прикордонної служби, а потім спробувала взяти штурмом парламент. Вже ближче до ночі правоохоронці організували жорсткий розгін "Майдану". Кілька годин тривали зіткнення протестувальників і силовиків. Поліцейські застосовували сльозогінний газ, гумові кулі та затримали кількох демонстрантів.

Представники опозиції стверджують, що будуть продовжувати протестні мітинги біля будівлі парламенту в центрі Тбілісі. Як заявив лідер партії "Єдина національна єдність" Грігол Вашадзе, нова запланована на вечір п'ятниці, 21 червня, на проспекті Руставелі. Також надходить оновлена інформація щодо кількості постраждалих в ході нічних зіткнень в Грузії. Зазначається, що загалом постраждало 69 осіб, більша частина з яких – правоохоронці.

Протестувальники не використовують ніякої зброї. Вони відбиваються від поліції тільки кулаками та пластиковими пляшками. Пізніше стало відомо, що голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе йде у відставку через скандал з російським депутатом.

Нагадаємо, протест студентів нарешті почули, радикальне рішення.

Як повідомляв Знай. ua, українці влаштували лакея Путіна "гарячий" прийом.

Також Знай. ua писав, що Україна "приструнить" Путіна за російські паспорти на Донбасі.