У четвер, 20 червня в Тбілісі Грузії почали відбуватися зіткнення між поліцією і протестуючими. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Масові протести в Тбілісі відбулися із-за скандалу, який розгорівся після запрошення російського депутата Сергія Гаврилова головувати на засіданні, яке проходило в грузинському парламенті.

Російська делегація прибула до Грузії на сесію Міжпарламентської асамблеї православ'я. Член Комуністичної партії Гаврилов, сидячи в кріслі спікера парламенту, відкрив сесію асамблеї. Саме це і послужило приводом для протестів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ситуація розжарюється з кожною годиною. Протестувальники почали штурм парламенту Грузії. Поліція застосовує проти учасників акції газ і навіть чути постріли гумовими кулями в протестувальників. Є постраждалі.

Люди втрачають свідомість від газу, їх екстрено забирає швидка допомога. Вже можна говорити про десятки потерпілих. При цьому поки що не повідомляється про серйозні травми.

Протестувальники не використовують ніякої зброї. Вони відбиваються від поліції тільки кулаками і пластиковими пляшками.

При цьому члени парламентської опозиції з "Національного руху" і "Європейської Грузії" влади дали півгодини на те, щоб вивести із зали всіх російських депутатів.

Згодом стало відомо, що голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе йде у відставку через скандал з російським депутатом.

Нагадаємо, протест студентів нарешті почули, радикальне рішення.

Як повідомляв Знай. ua, українці влаштували лакея Путіна "гарячий" прийом.

Також Знай. ua писав, що Україна "приструнить" Путіна за російські паспорти на Донбасі.