У п'ятницю, 11 січня, в Бельгії на автомагістралі E25 Льєж-Маастрихт біля міста Візі вантажівка насмерть збила протестуючого акції "жовтих жилетів".

Цю інформацію повідомив телеканал RTBF.

Правоохоронці, які прибули на місце події, розповіли, що близько 30 демонстрантів блокували рух вантажівок на виїзді з Візі.

Водій вантажівки був затриманий для допиту. Згідно з попередніми даними, це був нещасний випадок.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз ділянка дороги тимчасово закрита для транспорту. Слідство встановлює деталі події.

Нагадаємо, всіх учасників несанкціонованих протестів у Франції будуть суворо карати. Це підтвердив особисто прем'єр-міністр країни Едуард Філіп.

У планах французького уряду: розробити нове законодавство проти порушників серед протестуючих і заборону носіння масок на демонстраціях.

За його словами, 80 тисяч представників сил безпеки будуть розгорнуті до наступної очікуваної хвилі протестів. Протестувальники розгромили ворота урядової установи в ці вихідні.

Раніше портал писав, що у французькій столиці кілька сотень представниць прекрасної половини людства організували свій показовий протест у "жовтих жилетах". Відомо, що акція пройшла на площі Бастилії.

Так, присутні на сходах Опери Бастилії виконали "Марсельєзу", тримаючи в руках жовті кулі, а потім попрямували на площу Республіки, бажаючи показати, що протести "жовтих жилетів" повинні проходити без насильства.

"Все, що з'являється в ЗМІ навколо руху – це акти насильства, і ми забуваємо про суть проблеми", - заявила одна з протестуючих.

Як повідомляв "Знай.uа", у французькій столиці кілька сотень представниць прекрасної половини людства організували свій показовий протест у "жовтих жилетах".

Також "Знай.uа" писав, мирні антиурядові протести в Парижі переросли у заворушення, поліції довелося застосувати спецзасоби і евакуювати спікера уряду Бенжамена Гриво.