Антиурядові мирні протести в Парижі, які почалися в суботу, переросли у заворушення. Відомо, що поліції довелося застосувати спецзасоби і евакуювати спікера уряду Бенжамена Гриво.

Цю інформацію повідомляє AP.

Сутички почалися після того, як демонстранти відхилилися від узгодженого маршруту. Протестанти почали палити автомобілі, а поліція пустила в хід водомети і світлові гранати.

Активісти напали на офіс спікера французького уряду Бенджаміна Гриво. Його разом з колегами евакуювали після того, як головні двері будівлі були частково зруйновані за допомогою будівельних інструментів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Це був напад не на мене. Це був напад на інститути, демократичну форму правління". Бенджамін Гриво

Демонстранти вперше атакували державну власність з тих пір, як суботні протести почалися в середині листопада. Протестувальники намагалися дістатися до президентського Єлисейського палацу.

Як повідомляє влада Франції, в суботу по всій країні у протестах взяли участь близько 50 тисяч осіб. Поліція нарахувала близько 3500 демонстрантів в Парижі.

Нагадаємо, в Парижі правоохоронці застосували сльозогінний газ проти протестувальників, яких називають "жовтими жилетами". Газ під французькою столицею застосували у суботу, 5 січня, повідомляє Le Figaro.

Під час мирної акції протесту "жовтих жилетів" виникла сутичка між мітингувальниками і співробітниками поліції. Протестувальники почали кидати пляшки і каміння в правоохоронців, ті у відповідь використали сльозогінний газ.

Як повідомляв "Знай.uа", в Парижі "жовті жилети" зчепилися з поліцією і влаштували справжнісіньке пекло. У місцевому виданні Сnews.fr повідомили, що зіткнення між демонстрантами і правоохоронцями спалахнули в 15-му окрузі Парижа.

Раніше портал Знай.uа писав, що експерт назвав єдиний вихід з кризи у Франції, Макрону це не сподобається.