У французькій столиці, Парижі, протестувальники, яких у світі тепер прийнято називати "жовтими жилетами", зчепилися з поліцією. Місцеве видання Сnews.fr повідомляє, що зіткнення між демонстрантами і правоохоронцями спалахнули в 15-му окрузі Парижа.

Кілька сотень “жовтих жилетах” зібралися близько 13:30 за місцевим часом біля бульвару Маршалів в столиці Франції.

Протестувальники захопили трамвай і кидали снаряди в поліцію, яка відповіла сльозогінним газом. У результаті зіткнення декілька “жовтих жилетах” були затримані.

повідомленням ЗМІ, станом на 16 годин ситуація нормалізувалася.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Жовті жилети" зібралися штурмувати дачу президента Франції Емманюель Макрона, портал Знай.иа передавав подробиці.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще


Крім того, ми писали, що жовті жилети підірвали будівлю банку.

Пожежні довгий час не могли приборкати полум'я, що охопило дерев'яну двері особняка.

Протестувальники підпалили у французькому Руані ворота входу в будівлю, в якому знаходиться місцеве відділення "Банку Франції (Banque de France), передають місцеві ЗМІ.

Прикрий інцидент стався 29 грудня, у сьому за рахунком суботу загальнонаціональних демонстрацій "жовтих жилетах", коли в Руані зібралися близько тисячі осіб.

Нагадаємо, "Жовті жилети" напали на копів: зброя не спинило розлютованих протестувальників, моторошні кадри потрясли світ.

Уряд Франції запевнив, що буде приймати жорсткі заходи відносно тих осіб, які влаштовували погроми під час маніфестацій "жовтих жилетів". Таку гучну заяву на телеканалі BFM напередодні ввечері зробив президент країни Еммануель Макрон в рамках свого візиту в Чад.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Макрон перейшов на відкриті погрози "жовтих жилетах": будуть прийняті дуже жорсткі заходи.

У Франції почалася нова хвиля протестів "жовтих жилетів". Тепер в Марселі, Тулузі та Бордо. Демонстранти вимагають відставки президента Еммануеля Макрона і нових виборів.

Також "Знай.uа" писав про те, що Копи схопили організатора протесту "жовтих жилетів": деталі

Тим часом у Києві небезпечна банда з кулаками накинулася на поліцейських.

У середу, 26 грудня, в Києві під час затримання групи викрадачів автомобіля стався інцидент. Злочинці спровокували бійку з патрульними, в результаті якого постраждав один правоохоронець.

У столичній поліції повідомили, що в чергову частину надійшов дзвінок про викрадення авто на вулиці Віскозна у Деснянському районі.