У Франції, де не вщухають протести, столична прокуратура розслідує напад мітингувальників "жовтих жилетів" на трьох поліцейських мотоциклістів.

22 грудня учасники акцій на Елисейких полях напали на проїжджаючих на мотоциклах правоохоронців. Два поліцейських впали на асфальт, ще одного вдарили ногою по обличчю.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі
Протести "жовтих жилетів" у Парижі

Поліцейських кілька разів намагалися вдарити, в них летіли камені і різні важкі предмети. Поліцейські захищалися, використовуючи кийки і балони із сльозоточивим газом, але, усвідомивши небезпеку, дістали зброю і прицілилися в одного з протестувальників. Завдяки цьому вони змогли втікти від протестувальників.

Нагадаємо, "Жовті жилети" обвели копів навколо пальця і вдарили з новою силою: жорстокість зашкалює, десятки людей затримані

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Не менше 30 осіб затримано в суботу в Парижі в ході триваючих протестів "жовтих жилетах".

Про це з посиланням на дані поліції повідомляє BFM TV.

"За даними префектури поліції, в цю суботу в Парижі вийшли понад 800 представників руху "жовтих жилетах", - повідомляється в матеріалі.

Спочатку протестуючі зібралися в декількох місцях в Парижі, тримаючи основну мету в секреті і оприлюднивши її лише близько 9 годин ранку. За інформацією від кількох протестувальників "жовтих жилетах", для поліції та журналістів були надані неправдиві дані про зборах біля Версальського палацу.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Хвиля протестів "жовтих жилетах" накрила ще три міста: в небезпеці Версаль, Макрон і нові вибори

У Франції почалася нова хвиля протестів "жовтих жилетах". Тепер в Марселі, Тулузі та Бордо. Демонстранти вимагають відставки президента Емануеля Макрона і нових виборів.

Також "Знай.uа" писав про те, що Копи схопили організатора протесту "жовтих жилетах": деталі

У Франції затриманий один з лідерів широкого протестного руху "жовті жилети" Ерік Друе, про що повідомляє Franceinfo у суботу, 22 грудня.
Відомо, що Друе затримали за підозрою в організації протизаконною демонстрації на громадській дорозі, участі в групі, створеній з метою насильницької, а також носінні вогнепальної зброї. На даний момент затриманий знаходиться під вартою.