Уряд Франції прийме жорсткі заходи відносно тих осіб, які влаштовували погроми під час маніфестацій "жовтих жилетів". Таку гучну заяву на телеканалі BFM напередодні ввечері зробив президент країни Еммануель Макрон у рамках свого візиту в Чад.

"Я уважно стежив протягом усього дня за відбувалися в країні і мене про це поінформував міністр внутрішніх справ. Цілком очевидно, що французької юстицією будуть прийняті дуже жорсткі заходи відносно правопорушників", - наголосив Макрон.

"Франції зараз необхідно, щоб запанував лад і згода. Країна потребує згоді, єдності, спільне просування до важливим колективним цілям. Важливо домогтися примирення і ліквідувати розбіжності", - выдмытив Макрон.

Президент наразі з дводенним візитом прибув у Чад, де він відвідав у Нджамені військову базу, на території якої розташований головний штаб французьких частин, що беруть участь у регіональної антитерористичної операції Бархан. Разом з тисячею військових він відсвяткував наближення Різдва.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще
У неділю, 23 грудня, Макрон продовжить свій візит в Чад - чекають його переговори з президентом країни Идриссом Дебі Итно.

Нагадаємо, "Жовті жилети" напали на копів: зброя не зупинила розлючених протестувальників, моторошні кадри приголомшили світ.

У Франції, де не вщухають протести, столична прокуратура розслідує напад мітингувальників "жовтих жилетів" на трьох поліцейських мотоциклістів.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Хвиля протестів "жовтих жилетах" накрила ще три міста: в небезпеці Версаль, Макрон і нові вибори

У Франції почалася нова хвиля протестів "жовтих жилетах". Тепер в Марселі, Тулузі та Бордо. Демонстранти вимагають відставки президента Емануеля Макрона і нових виборів.

Також "Знай.uа" писав про те, що Копи схопили організатора протесту "жовтих жилетах": деталі