У французькій столиці ситуація з протестами "жовтих жилетів" загострюється. Так, 5 січня поліція зловила 24 учасника акцій.

Про це стало відомо завдяки повідомленням паризьких ЗМІ, що посилаються на дані співробітників правоохоронних органів.

За інформацією журналістів, всього у Франції на протестні акції вийшло близько 50 тисяч людей, а саме в Марселі, Парижі, Бордо, Тулузі, Ліоні та інших великих містах. У деяких з них спалахнули сутички.

У зв'язку з рішенням уряду Франції підвищити з 2019 року податок на дизельне паливо і бензин у Франції в середині листопада 2018 року почалися акції протесту. Мітингувальники заявляли, що підвищення призведе до зростання цін, в уряді пояснили ці плани боротьбою за охорону навколишнього середовища.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Протестний рух отримав назву "жовті жилети", оскільки демонстранти одягнені у флуоресцентні жилети, які повинні бути у всіх автомобілях Франції.

Варто нагадати, що в Парижі правоохоронці застосували сльозогінний газ проти протестувальників, яких називають "жовтими жилетами". Газ застосували у французькій столиці в суботу, 5 січня, повідомляє Le Figaro. Під час мирної акції протесту "жовтих жилетах" виникла сутичка між мітингувальниками і співробітниками поліції. Протестувальники почали кидати пляшки і каміння в правоохоронців, ті у відповідь використали сльозогінний газ.

Протестувальники заявили, що не збираються здаватися і йти далі. У Франції "жовті жилети" офіційно запланували ще два мітинги. Зазначається, що, згідно з опитуванням, близько 54% французів підтримують протести. Також переважна більшість (понад 80%) незадоволені президентством Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протестуючі заявили, що не збираються здаватися і йти далі. У Франції "жовті жилети" офіційно запланували на суботу, 5 січня, два мітинги. Про це йдеться в повідомленні Ехргеѕѕ.

"Протестувальники оголосили про початок "восьмого акта протестів". Лідер "жовтих жилетів" закликав французів зібратися біля паризькій ратуші та взяти участь у ході до парламенту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, французьке ЗМІ розсипалося у вибаченнях перед "Гітлером" Макроном.

Як повідомляв Знай.uа юний підривник "замінував" одеський клуб: не пройшов фейсконтроль.

Знай.uа писав, тисячі розлючених демонстрантів вимагають відставки президента: злодій і самодержавец.