У Франції в суботу, 15 грудня, протестуючі "жовті жилети" анонсували нову хвилю масових акцій.

Цю інформацію повідомляє RFI.

Через тиждень після оголошення поступок з боку президента Франції Еммануеля Макрона, "жовті жилети" вирішили оголосити вже п'яту хвилю протестів.

Один з ініціаторів руху "жовтих жилетів" Ерік Друе зазначив:

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Це саме той момент, коли ми не повинні здаватися... Ми повинні продовжувати. Оголошень Макрона недостатньо".

Після чотирьох субот, три з яких відзначилися вражаючим насильством, частина протестувальників відокремилася від більш радикальної групи і заявила, що "настав час діалогу".

Нагадаємо, в п'ятницю 14 грудня, "жовті жилети" почали свій протест в Ізраїлі. Сотні небайдужих вийшли на вулиці таких міст, як Тель-Авів і Єрусалим, щоб висловити обурення підвищенням. Протестанти незадоволені про заплановане зростання тарифів на електроенергію, воду, а також ціни на продовольство.

"Як і Франція, Ізраїлю не байдужі новини про нове підвищення цін на повсякденні потреби і товари", – зазначають організатори протестів.

Також портал раніше писав, що Франція витратить на виконання вимог "жовтих жилетів", які влаштували масові протести у французькій столиці і ще кількох європейських містах, приблизно від 8 до 10 мільярдів євро.

Про це журналістам розповів держсекретар Франції Олів'є Дюссо, який займається куруванням бюджетної політики країни.

"Це від 8 до 10 мільярдів євро, ми знаходимося в процесі уточнення, щоб зрозуміти, як ми будемо фінансувати намічені заходи", - повідомив Дюссо.

Також чиновник пояснив, що у вівторок прем'єр-міністр уточнить умови і список необхідних дій.

Як повідомляв "Знай.uа", Франція розслідує російський слід у протестах "жовтих жилетах".

Також "Знай.uа" писав про те, українці, які живуть у Парижі, розповіли про всі жахи протестів у Франції.