Франція витратить на виконання вимог "жовтих жилетів", які влаштували масові протести у французькій столиці та ще кількох європейських містах, приблизно від 8 до 10 мільярдів євро.

Про це журналістам розповів держсекретар Франції Олів'є Дюссо, який займається куруванням бюджетної політики країни.

Емануель Макрон та Володимир Путін
Емануель Макрон та Володимир Путін

"Це від 8 до 10 мільярдів євро, ми знаходимося в процесі уточнення, щоб зрозуміти, як ми фінансуватимемо заплановані заходи", - повідомив Дюссо.

Також чиновник пояснив, що у вівторок прем'єр-міністр уточнить умови і список необхідних дій.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Протести "жовтих жилетів" у Парижі
Протести "жовтих жилетів" у Парижі

"Роль президента Республіки в тому, щоб визначити курс, а вже здійснюватиме його уряд", - додав Дюссо.

Варто нагадати, що в останні тижні Францію буквально лихоманить через акції протесту "жовтих жилетів", в країні оголошено надзвичайний стан. Про це пишуть французькі ЗМІ з посиланням на коментар лідера партії "Нескорена Франція" Жан-Люка Меланшона, який висловився в контексті останніх подій.

"Макрон вважає, що роздачі грошей буде достатньо, щоб заспокоїти нинішнє бурхливе обурення народу. У заявах президента не було нічого, що стосувалося б безробітних, людей з частковою зайнятістю, пенсіонерів, держслужбовців, студентів. П'ятий акт громадянської революції в майбутню суботу стане часом великої мобілізації народу", - зазначив він.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі
Протести "жовтих жилетів" у Парижі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розхитати владу президента Франції Еммануеля Макрона і породити у простого населення ненависть до керівництва країни в першу чергу мріє чинна російська влада. Так вважає відома українська письменниця і співачка, перший секретар з питань культури посольства України у Франції Ірена Карпа.

Нагадаємо, Макрон ввів у Франції надзвичайний стан, справи зовсім кепські, протести посилюються.

Як повідомляв Знай.uа Франція розслідує російський слід у протестах "жовтих жилетів".

Знай.uа писав, Трампа жорстко обложили за цінні поради Франції: "Залиште нашу країну в спокої".