У суботу, 8 грудня, у Парижі пройшли перші відкриті зіткнення учасників акції "жовтих жилетів" з поліцією. Про це повідомляє місцеве видання Le Figaro.

На даний момент повідомляється принаймні про півтисячі затриманих.

Експерти відзначають, що кількість осіб, які були заарештовані перевищило цифру на той же час 1 грудня.

Популярні новини зараз
"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

Правоохоронці вперше пустили в хід гранати зі сльозогінним газом і оточували мітингувальників.

"Жовті жилети" не здаються і не відступають. Крім того, періодично вони рухаються у бік поліції, співаючи марсельєзу або з кричалкою "Макрона у відставку".

Раніше повідомлялося, що "Жовті жилети" знову заполонили вулиці Парижа з антиурядовими протестами.

Зараз вже відомо, що до сьогоднішнього дня поліція значно підготувалася до агресивних протестувальникам, стягнувши напередодні величезні сили техніки і особового складу.

Наголошується, що протестувальники були незадоволені планами чиновників за підвищення податків на паливо, що призвело б до збільшення ціни. Однак не витримавши натиску, влада ввела мораторій на підвищення цін.

Нагадаємо, французькі протести перекочували в нові країни, Європа готується до епохального бунту. Примітно, що жодна з цих країн не запропонувала підвищити податок на паливо.

Як повідомляв Знай. ua, у столиці ввели бронемашини, протестувальники готуються до штурму: на вулицях кров, полум'я і паніка. Протестувальники продовжують розбивати вулиці Парижа.

Знай. ua писав, що спецназ ставить школярів на коліна і травить газом: жорстка розправа за протести наздогнала навіть підлітків. Студенти і викладачі обурені, ситуація загострюється.