"Жовті жилети" знову заполонили вулиці Парижа з антиурядовими протестами.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що до сьогоднішнього дня поліція значно підготувалась до агресивних протестувальників, стягнувши напередодні величезні сили техніки та особового складу.

Силовики проводять вибірковий огляд протестуючих. Затримано вже більше 300 чоловік. На вулицях чергують бронетранспортери.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відзначається, що протестувальники були незадоволені планами чиновників з підвищення податків на паливо, що призвело б і до збільшення ціни. Проте не витримавши натиску, влада ввела мораторій на підвищення цін.

Але це не допомогло приборкати запал протестувальників. Тепер люди незадоволені соціальною політикою і все частіше можна почути гасла "Макрона у відставку".

Разом з тим варто відзначити, що студенти влаштували протест поза школою у місті Мант-ла-Жолі на захід від Парижа, яка закінчилася зіткненнями з поліцією і понад 140 арештами.

Вони були в повному обуренні від планів реформування системи іспитів, які, за їх словами, обмежать можливості і породять нерівність.

Демонстрації відбуваються на тлі того, як Франція готується до нових протестів "жовтих жилетів".

Як відзначають в поліції, вони підозрюють заарештованих учнів школи Сен-Екзюпері в участі у збройному зборах". Вони також додають, що вирішили зупинити ситуацію, яка "виходить з-під контролю".

Фредеріка Ролі з французького освітнього союзу SNES-FSU заявляє, що для неї кадри виявилися "нестерпними", повідомляє французька радіостанція Europe 1.

Голова Oxfam France, Сицил Дюфло, пише в Twitter, що для неї кадри зі школи Мант-ла-Джолі були "просто неприпустимими".

Пані Дюфло також опублікувала доповідь, який був підготовлений колишніми французькими школярами, які брали участь у протестах ще в 1960-х роках.

У ньому вони кажуть, що дії, які власті ухвалили у відповідь на нещодавні протести були непропорційними".

"Ми блокували наші вищі школи, ми займали вулиці", - говориться в доповіді, - "Але нікого з нас ніколи не брали під варту ... на нас не розпирскували газ поблизу наших шкіл".

Школяр Луї Бензеру говорить, що вийшов на протест, оскільки молодим людям "ніхто не прислухається".

[quote author=""]"Нами знехтували

Нагадаємо, протести у Франції повернули те, чого не вдалося Україні.

Як повідомляв "Знай.ua", камера зафільмувала жорстоке побиття копами протестувальників, це пекло 18+.

Також "Знай.ua" писав, що паніка і жах поглинули найромантичніше місто світу.

Протести у Франції: уряд розпочинає переговори з активістами