У парижській поліції повідомили, що у ході зіткнень у столиці Франції було затримано близько 260 активістів.

Про це повідомляє Yahoo.

Також відзначається, що близько 100 осіб, серед яких 14 поліцейських отримали різного роду поранення. Наразі вже відомо, що у масштабних суботніх протестах у столиці Франції, які були організовані рухом "Жовті жилети", на вулиці міста вийшло близько 75 тисяч активістів.

Відомо, що демонстранти виступають проти різкого підвищення цін на паливо. Проте у ході зіткнень з правоохоронцями кидали в останніх каміння. У свою чергу поліцейські відповіли сльозогінним газом.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що ті, хто несуть відповідальність за ці заворушення "не хочуть змін або покращень, їм потрібен хаос".

"Ніяка причина не виправдовує напад на владу", - додав Макрон.

Разом з тим варто відзначити, що в результаті зіткнень між учасниками протестів і поліцією в центрі Парижа столиці поранено 65 осіб.

"140 осіб були арештовані поліцією на Єлисейських полях. За нашою інформацією, 65 осіб отримали травми, включаючи 11 поліцейських", - передає агентство.

Як стверджує поліція, протестувальники не гребували використовувати проти правоохоронців меблі, кульки для гри в петанк, а автомобілі розгойдували і перевертали, влаштовуючи заворушення. До того ж, через дії протестантів загорілася будівля банку. Але активісти зуміли допомогти, хто перебував в будівлі людям, допомагаючи їм вибиратися на вулицю.

Крім того варто відзначити, що у суботу, 1 грудня, під час протестів "жовтих жилетів" у Франції було поранено кореспондента пропагандистського видання RT France Люка Леже.

Леже отримав поранення під час прямої трансляції з Парижа, де відбувалися зіткнення протестуючих з поліцією. Видання повідомляє, що у кореспондента потрапила гумова куля. Судячи по знімку, журналіста поранило в підборіддя.

"Жовті жилети" знову почали страйкувати в Парижі. На вулицях видно дим, поліція оточила частину Єлисейських Полів. У минулі вихідні протести закінчилися сутичками, постраждали знімальна група RT і стрінгер нашого відеоагентства Ruptly", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, копи втихомирили розлючених протестувальників улюбленим інструментом, відео.

Як повідомляв "Знай.ua", поліцейські застосували насильство проти протестувальників у центрі міста.

Також "Знай.ua" писав, що 20 кадрів про те, чим обернувся "суперплан" Макрона.

Протести у Франції переростають у повний безлад та сутички з поліцією