У центрі бельгійського міста Брюссель протести громадян проти підвищення цін на паливо набирають обертів. Проти економічного абсурду, який влаштували влади, повстає вже вся Франція, місцевий "Майдан" вже встигли охрестити "повстанням жовтих жилетів". Акція протесту почалася в Парижі, проте швидко знайшла однодумців і в інших містах. Демонстрація переросла в зіткнення з поліцією, пише місцеве видання Le Soir.

Близько півтисячі обурених громадян пройшли маршем по центру міста. Вони намагалися заблокувати рух транспорту, а французькі копи не поспішали давати на це добро. У результаті почалися зіткнення між протестуючими і поліцією, пише преса.

Демонстранти почали кидатися камінням і пляшками, у відповідь поліція робила спроби розігнати натовп водометами і сльозогінним газом. Потім протестуючі попрямували у бік Центрального вокзалу.

У результаті кілька учасників акції протесту затримано. Невідомо, чи постраждали під час інциденту люди.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, "Знай.uа" писав, що раніше по всій Франції почалися протести водіїв проти підвищення цін на паливо. Протестувальники перекрили дороги і магістралі. В містах країни одночасно проходило близько двох тисяч акцій. Рух транспорту паралізовано. Масштабна акція вже отримала назву протест "жовтих жилетів". Учасники мітингів вдягнули жовті світловідбиваючі жилети.

на масових протестах, що розгорілися в Парижі, раптово помічена дочка Путінського дармоїди і прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова Ліза. Поки ситуація в Парижі виходить з-під контролю і перетворюється на справжнє безумство – горять покришки, зводяться барикади, розпорошується сльозогінний газ, а протестувальники ламають паркани і несуть їх у вогонь, Ліза Пєскова, що працює в паризькому бутіку, бере участь в демонстрації проти Макрона. А тим часом в РФ її татусь-злодій вимагає "розмазати печінку по асфальту" тим, хто вийшов на мирну демонстрацію.

Лідер Франції Еммануель Макрон жорстко пройшовся по суботніх акцій протесту, які пройшли через підвищення вартості автомобільного палива.

Про це французький президент написав у своєму Twitter.

"Ганьба тим, хто напав на сили правопорядку. Ганьба тим, хто заподіяв шкоду іншим громадянам і журналістам. Ганьба тим, хто погрожував виборним посадовцям. Такого насилля не місце в республіці", - повідомив Еммануель Макрон.