Протести в Парижі потроху перетворюються на справжнє безумство – це вже пахне громадянською війною. Люди виламують паркани та запалюють величезні багаття прямо посеред вулиці, несуть у вогонь торгові намети, палять шини, зводять барикади. На поламаних парканах протестувальники стрибають, кричать протестні гасла. Операторам в камеру показують середні пальці і інші непристойні жести.

Таким чином демонстранти, яких раніше не дали влаштувати мітинг на площі Конкорд через близькість урядових будівель, протестують проти насильства поліції. ВВС повідомляли, що вперше в історії мітинг розганяли за допомогою водометів і сльозогінного газу. Подія вже встигло набути похмуру славу в світі і отримати негласну назву "Паризький Майдан", а адже все починалося більш мирно і цивілізовано.

Тепер тут, недалеко від Єлисейських полів, кілька тисяч людей підступили впритул до поліцейського кордону,

Известно, що на акції протесту вийшли близько 28 тисяч осіб. Їх вже іменували "жовтими жилетами" з-за спец-жилетів, які вони надягають. Жителі Франції вимагають скасувати податок на паливо.

Раніше влада відмовилися скасовувати податок після протестів, на які вийшли близько 40 тисяч чоловік.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Протестувальники розводять багаття і для цього навіть спалили чийсь мопед.

Парижі вперше за час протестів застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ і водомети. Про це повідомляє BBC.