Лідер Франції Еммануель Макрон жорстко пройшовся по суботніх акціях протесту, які пройшли через підвищення вартості автомобільного палива.

Про це французький президент написав у своєму Twitter.

"Ганьба тим, хто напав на сили правопорядку. Ганьба тим, хто заподіяв шкоду іншим громадянам і журналістам. Ганьба тим, хто погрожував виборним посадовцям. Такому насиллю не місце в республіці", - повідомив Еммануель Макрон.

Макрон подякував співробітникам правоохоронних органів за мужність і професіоналізм, які було виявлено в ході маніфестацій.

Раніше відповідальність за масові акції протесту "жовтих жилетів" глава французького МВС Крістоф Кастанер поклав на лідера ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, яку вважають "подругою" президента Росії Володимира Путіна.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"Поліція зіткнулася з групами повстанців, які, зокрема, відреагували на заклик Ле Пен і хотіли напасти на установи країни так само, як вони хочуть атакувати законодавців", – передає AFP слова міністра.

Варто нагадати, що тисячі людей вийшли на вулиці столиці Чехії Праги після того, як парламент не зміг висловити недовіру допомогою вотуму уряду Андрія Бабиша.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протести в Парижі потроху перетворюються на справжнє безумство, це вже пахне громадянською війною. Люди виламують паркани та запалюють величезні багаття прямо посеред вулиці, несуть у вогонь торгові намети, палять шини, зводять барикади. На поламаних парканах протестувальники стрибають, кричать протестні гасла. Операторам в камеру показують середні пальці і інші непристойні жести. Таким чином демонстранти, яких раніше не дали влаштувати мітинг на площі Конкорд з-за близькості урядових будівель, протестують проти насильства поліції.

Нагадаємо, євробляхери анонсували "великий хрестовий похід".

Як повідомляв Знай.uа протести у Франції виходять з-під контролю.

Знай.uа писав, батько українського в'язня Кремля б'є тривогу, необхідна підтримка.