Протести в Парижі не вщухають. З’явилася інформація про те, що протестувальники спалили автомобіль поліції.

Учасники масових акцій протесту навіть вкрали гвинтівку з одного з працівників поліції, повідомив телеканал BFMTV.

Демонстранти руйнують на своєму шляху приватні автомобілі та машини муніципальних служб. Вони не чіпають лише машини швидкої допомоги та пожежні авто.

Протестувальників називають “жовті жилети”. Раніше вони використовували лише мирні заходи. Однак ситуація загострилася. У суботу, 1 грудня, під час протестів "жовтих жилетах" у Франції було поранено кореспондента пропагандистського видання RT France Люка Леже.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Жовті жилети" знову почали страйкувати в Парижі. На вулицях видно дим, поліція оточила частину Єлисейських Полів. У минулі вихідні протести закінчилися сутичками, постраждали знімальна група RT і стрінгер нашого відеоагентства Ruptly", - зазначали журналісти.

Поліція Парижа повідомила, що в результаті зіткнень 1 грудня між учасниками акції протесту проти підвищення податків на паливо з 2019 та правоохоронцями заарештували 412 осіб. Також повідомляється, що 133 людини отримали травми, в їх числі співробітники поліції. Як і раніше, французький президент Еммануель Макрон, зустрівся з постраждалими працівниками поліції і висловив свою вдячність. Допис про це він розмістив на своїй сторінці у Twitter.

Влада Франції пропонує ввести режим надзвичайного стану через протестні акцій в Парижі. Урядовці стверджують, що така ініціатива запропонована для того, щоб не допустити повторення масових вуличних заворушень.

Нагадаємо, що поліцейські застосували насильство проти протестувальників прямо в центрі міста: це громадянська війна?

Як повідомляв Знай.ua, путінський пропагандист "зловив" кулю: паливний Майдан набирає кривавих обертів, паніка і жах поглинули місто.

Знай.ua писав, у хід пішла "важка артилерія": копи втихомирили розлючених протестувальників улюбленим інструментом, відео.