Прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп збирається оголосити про призупинення підвищення податків на паливо, що викликали масові заворушення по всій країні. Принаймні, так стверджують урядові джерела.

Як відомо, на початку грудня сталися сутички між поліцією та демонстрантами. Це вже треті вихідні протестів "жовтих жилетів" через підвищення цін на паливо.

Поліція застосувала сльозогінний газ, шумові гранати та водомети після того, як демонстранти облили кількох поліцейських жовтою фарбою. Правоохоронці затримали понад 100 людей, повідомив прем'єр-міністр Едуар Філіпп. Тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти високих цін на бензин та вартості життя.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Президент Макрон цього тижня закликав до примирення, але заявив, що не скасує новий податок на паливо. Він заявив, що такі заходи є ключовою частиною майбутньої енергетичної стратегії Франції для боротьби з глобальним потеплінням, хоча додав, що відкритий до ідей щодо того, як застосовувати податок.

Втім, у своїй промові президенту не вдалося переконати у своїй правоті громадян, які вважають, що він надто відірваний від життя простих людей. Протести у Франції почалися ще на початку листопада. Учасники мітингів спершу виступали проти підвищення цін на паливо. Демонстранти вирішили одягати яскраві жилети, які, згідно з законом, мусить мати кожен водій, через що рух дістав назву "Жовті жилети".

Протести переросли у невдоволення високими податками і вартістю проживання, а також в економічну політику президента Макрона. До акцій долучилися представники різних політичних спрямувань, хоча Макрон звинуватив своїх політичних опонентів у тому, що вони використали цей рух, аби завадити його програмі реформ.

Дивіться: Масові протести у Парижі

Нагадаємо, оприлюднили кадри з центру Парижа, де відбуваються масові протести.Як повідомляв "Знай.ua", силовики втратили контроль над протестантами у Парижі. Також "Знай.ua" писав, ізраїльська поліція висунула підозри Нетаньяху.