Останніми тижнями Францію буквально лихоманить через акції протесту "жовтих жилетів", у країні оголошено надзвичайний стан.

Про це пишуть французькі ЗМІ з посиланням на коментар лідера партії "Нескорена Франція" Жан-Люка Меланшона, який висловився у контексті останніх подій.

"Макрон думає, що роздачі грошей буде достатньо, щоб заспокоїти нинішнє бурхливе обурення народу. У заявах президента не було нічого, що стосувалося б безробітних, людей з частковою зайнятістю, пенсіонерів, держслужбовців, студентів. П'ятий акт громадянської революції в майбутню суботу стане часом великої мобілізації народу", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

З подібним твердженням виступив також глава однієї з провідних профспілок Франції Філіп Мартінез.

"Президент нічого не зрозумів. Він не хоче розуміти гнів, який в останні тижні став виражатися ще сильніше. Двері, таким чином, зачинені і ми разом з "жовтими жилетами" закликаємо до мобілізації", - резюмував він.

Нагадаємо, у Франції оголосили надзвичайний стан. Про це заявив президент країни Еммануель Макрон.

Відео свого звернення до громадян він виклав на своїх сторінках у соціальних мережах, зокрема у Facebook.

сьогодні оголошую про надзвичайний економічний стан в країні. Ніякого вибачення тим, хто допустив насильство, не буде. Ми все бачили, як опортуністи намагалися скористатися невдоволенням народу, ми бачили, як багато хто хотів посіяти анархію і безладдя. Ніякої гнів, ніяке невдоволення не виправдовують нападу на поліцейських, знищення майна підприємств. Коли починається насильство, припиняється свобода", - додав Макрон.

Раніше Знай.uа писав про те, що розхитати владу президента Франції Еммануеля Макрона і породити у простого населення ненависть до керівництва країни в першу чергу мріє чинна російська влада.

Також Знай.uа повідомляв, що Міністерство закордонних справ Франції проводить розслідування щодо можливого іноземного втручання в акції протесту "жовтих жилетів".