У Франції оголосили надзвичайний стан. Про це заявив президент країни Еммануель Макрон.

Відео свого звернення до громадян він виклав на своїх сторінках у соціальних мережах, зокрема у Facebook, пише видання "Вести".

сьогодні оголошую про надзвичайний економічний стан в країні. Ніякого вибачення тим, хто допустив насильство, не буде. Ми все бачили, як опортуністи намагалися скористатися невдоволенням народу, ми бачили, як багато хто хотів посіяти анархію і безладдя. Ніякої гнів, ніяке невдоволення не виправдовують нападу на поліцейських, знищення майна підприємств. Коли починається насильство, припиняється свобода ", - додав Макрон.

Adresse à la Nation.

Adresse à la Nation.

Geplaatst door Emmanuel Macron op Maandag 10 december 2018

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
Також будуть надаватися фінансові за підсумками року. Крім того, людям похилого віку та малозабезпеченим людям влада забезпечить податкові послаблення. Однак податок на багатство не буде повернений.

Протести проти підвищення цін на паливо, які наживають протестами "жовтих жилетів" почалися у Франції 17 листопада. Тоді по всій країні в масових акціях взяли участь понад 120 тис. осіб. Влада країни ввела мораторій на підвищення цін. Але це не допомогло приборкати запал протестувальників. Тепер люди незадоволені соціальною політикою і все частіше можна почути гасла "Макрона у відставку". При цьому рейтинг Еммануеля Макрона на тлі цих подій впав до надзвичайно низького рівня - 25%.

Нагадаємо, невдоволення президентом Франції росте, люди тисячами виходять на акції протесту, є жертви.

Як повідомляв "Знай.ua", камера зафільмувала жорстоке побиття копами протестувальників, це пекло 18+.

Також "Знай.ua" писав, що паніка і жах поглинули найромантичніше місто світу.