У французькій столиці кілька сотень представниць прекрасної половини людства організували свій показовий протест у "жовтих жилетах". Відомо, що акція пройшла на площі Бастилії.

Про це стало відомо завдяки повідомленням та фотографіям французьких ЗМІ.

Так, присутні на сходах Опери Бастилії виконали "Марсельєзу", тримаючи в руках жовті кулі, а потім попрямували на площу Республіки, бажаючи показати, що протести "жовтих жилетів" повинні проходити без насильства.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Все, що з'являється в ЗМІ навколо руху – це акти насильства, і ми забуваємо про суть проблеми", - заявила одна з протестуючих.

Також жінка розповіла, що дана акція не є проявом якого-небудь феміністського руху. Варто також додати, що, крім Парижа, жінки в жовтих жилетах вийшли на вулиці міста Монсо-ле-Мін в департаменті Сона і Луара на сході країни.

Варто нагадати, що антиурядові мирні протести в Парижі, які почалися в суботу, переросли у заворушення. Відомо, що поліції довелося застосувати спецзасоби і евакуювати спікера уряду Бенжамена Гриво.

Сутички почалися після того, як демонстранти відхилилися від узгодженого маршруту. Протестанти почали палити автомобілі, а поліція пустила в хід водомети і світлові гранати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщину продовжує трясти від протестів проти правління чинного прем'єра та його уряду. Так, в угорській столиці пройшли багатотисячні акції протестів проти змін у трудовому законодавстві і президента Віктора Орбана. Про це стало відомо завдяки повідомленням угорських ЗМІ.

Відомо, що 5 січня в Будапешті кілька тисяч протестувальників вийшли на вулиці для проведення акцій по запобіганню змін трудового законодавства, які передбачають підвищення понаднормових годин роботи.

Нагадаємо, у Парижі копи зірвали з протестувальників "жовті жилети": акція 50 тисяч французів закінчилася бійкою і арештами.

Як повідомляв Знай.uа Макрон пішов на радикальні заходи через "жовті жилети": справедливість торжествує.

Знай.uа писав, ситуація в Парижі стає все гарячіше, поліція пішла в наступ: відео.