Президент Франції Еммануель Макрон закликав учасників руху "жовтих жилетів" до діалогу і засудив насильство під час протестів. Про це заявив Макрон на своїй сторінці в Twitter.

Еммануель Макрон
Еммануель Макрон

На його думку, насильство знову "атакувало республіку, її захисників, представників, символи".

"Ті, хто роблять подібні дії, забувають про цивільну угоду. Верховенство права восторжествує. Всім необхідно взяти себе в руки, щоб прийти до обговорення та діалогу", - вважає Макрон.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Додамо, що на сьогодні у Франції проходить восьма хвиля протестів руху "жовтих жилетах". Остання хвиля мітингів була відновлена 5 січня 2019.

Раніше ми писали, що протестувальники заявили, що не збираються здаватися і йти далі. У Франції "жовті жилети" офіційно запланували на суботу, 5 січня, два мітинги.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі
Протести "жовтих жилетів" у Парижі

"Протестувальники оголосили про початок "восьмого акта протестів". Лідер "жовтих жилетах" закликав французів зібратися біля паризькій ратуші та взяти участь у ході в парламент", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що, згідно з опитуванням, близько 54% французів підтримують протести. Також переважна більшість (понад 80%) незадоволені президентством Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, протести так званих жовтих жилетів, учасники яких спочатку виступали проти підвищення цін на бензин, почалися 17 листопада. Акції переросли в зіткнення з поліцією, погроми і підпали машин, магазинів, банків.

За словами експерта, протести будуть припинені лише після того, як керівник П'ятої Республіки остаточно складе свої повноваження, а уряд оголосить про повну реорганізацію Кабміну.

Знай.uа писав проти "жовтих жилетів" застосували сльозогінний газ.

Як повідомляв Знай.uа, в Парижі "жовті жилети" зчепилися з поліцією і влаштували справжнісіньке пекло.

Як повідомляв портал Знай.uа нова хвиля протестів "жовтих жилетів" накрила ще три міста.