Законопроект Зеленського про забезпечення персонального голосування народних депутатів, який він подав вчора як невідкладний, досить цікавий документ. На телеграм-каналі Клименко Тайм, пропонують унікальну ідею.

Так, законопроект передбачає введення нової статті в Кримінальному кодексі - "Здійснення народним депутатом України голосування замість іншого народного депутата України".

Верховна Рада
Верховна Рада

Пропонується покарання - штраф від 3000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів. Ми б все-таки запропонували арешт на 3-5 діб. Як варіант. Тут можуть бути труднощі через депутатську недоторканність. Втім, її все одно треба скасовувати, а "відчайдушні часи вимагають відчайдушних дій".

Система голосування в Раді взагалі себе вижила. Це просто маячня - голосування з допомогою кнопок, які розпізнають відбиток пальців. Це пропозиції деяких політиків. Ці шахраї будуть підробляти відбитки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Існує інший варіант - потрібно зовсім скасувати кнопки. А взяти за приклад систему британського парламенту. По кожному питанню, яке розглядає Рада, нехай нардепи "голосують ногами", виходячи в двері різних кулуарів. Кулуар "За" і кулуар "Проти".

Таким чином буде закрито питання фізичної присутності нардепів у Раді. Не прийшов - значить не проголосуєш.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До того ж перестануть приймати купу ідіотських законів, які нікому не потрібні. Щоб не бігати туди-сюди по 100 разів на день.

Навіть голосуючи за найнеобхідніші законопроекти, вони набагато більше ходитимуть. І це буде дуже корисно для здоров'я нардепів, які страждають ожирінням і не влазять у власну "шкуру".

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай.ua, у Зеленського анонсували жорстоке покарання "кнопкодавам": такого в Україні ще не було.

Також Знай.ua писав, що Зеленський скасував десятки указів заради українців.