Нещодавно стало відомо, що президент США Дональд Трамп запросив очільника України Володимира Зеленського на зустріч у Вашингтон. Зараз тимчасово виконуючий обов'язки голови СБУ Іван Баканов перебуває у США, де обговорює підготовку візиту президента України.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Окрім цього, Баканов має ознайомитися із результатами україно-американського безпекового співробітництва.

Іван Баканов
Іван Баканов

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Тимчасово виконуючий обов'язки Голови Служби безпеки України Іван Баканов перебуває з візитом у Сполучених Штатах Америки. Візит відбувається на запрошення американської сторони і має на меті ознайомити керманича СБУ з результатами україно-американського безпекового співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час зустрічі Івана Баканова із заступником помічника Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом було підтверджено незмінність зовнішньополітичного курсу України та поглиблення євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Володимир Зеленський та Іван Баканов
Володимир Зеленський та Іван Баканов

"Україна розраховує на безперервний та більш інтенсивний діалог з представниками Білого Дому та Державного департаменту США", – зазначив Баканов під час бесіди зі спеціальним помічником президента США з питань Європи Фіоною Гіл.

Також Баканов "наголосив на відданості нової команди у Києві курсу політичних та економічних реформ, що наближають Україну до кращих європейських стандартів".

Зазначається, що сторони приділили особливу увагу розвитку співпраці у військово-технічній та енергетичній сферах.

Нагадаємо, у Зеленського придумали, як повернути українських героїв з полону в Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв, Зеленський замінить Банкову на Український дім: як виглядатиме нова адміністрація президента.

Також Знай.uа писав, що Зеленський нагадав українцям про важливий день: "Торкнулася кожної сім'ї".