Президент України Володимир Зеленський поставив свій підпис на перший указ, а так само обговорив питання переїзду і реорганізації Адміністрації президента. Про це стало відомо після публікації нового відео на YouTube-каналі Президента України.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На початку відео Зеленський підписав свій перший указ "Про нові правила надання відпусток", а після - заговорив з командою і про реогранізації АП. Перше, що змінив Зеленський є сама назва. Помпезне "Адміністрація Президента", пропонують замінити на "Офіс Президента" або ж "Офіс глави держави"

"Ми налаштовані на зменшення грошей, які витрачає бюджет України" - підкреслив Зеленський, а Богдан його підтримав: Так, за рахунок грандів європейських організацій, які дають можливість підвищувати заробітню платню".

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Логіка нової структури (Офіс Президента) - перетворення органу кураторства, який йшов нарівні з Кабміном, в орган, який буде забезпечувати аналітичну діяльність президента. Аналітика, моніторинг ситуації і плюс пропозиції президенту.
Зеленський планує перемістити АП з Банкової, а там зробити художній музей.

Також, піднялось питання і того, як облаштують цей офіс президента України, як варіант запропонували реконструкцію Українського будинку. Зеленський побажав, щоб там були реалізовані ідеї сучасного енергозбереження (сонячні батареї, теплові насоси тощо).

Коли він почув, що це все буде враховано, то дуже зрадів.

Будуть встановлені теплові насоси, системи циркуляції повітря.

Архітектор запропонував запустити фонтан на території, щоб люди ввечері могли приходити і відпочивати біля нього. Ця ідея теж знайшла підтримку з боку Зеленського.

Володимир Олександрович запропонував ідею на рахунок Старбакса на території, але отримав відповідь, що "Львівська кава" впорається і не гірше.

Зеленському запропонували два варіанти розміщення його кабінету в Українському будинку: з видом на Дніпро і з видом на Європейську площу.

"Мені здається, що символічніше на Європейську площу" - однозначно відповів глава держави.

У холі будівлі буде коворкінг, де зможуть спілкуватися люди з співробітниками Офісу і пропонувати свої ініціативи.

"А де взяти гроші на це все? У нас концепція, що ми ні копійки не витратимо з державного бюджету на це" - раптом запитав Богдан.

Також Зеленський відповів на питання про те, що буде з будівлею на Банковій - великий історичний музей.

Ольга Балашова запримітила один нюанс: "Є символізм в цій перестановці. Коли в Києві в 19 році з'явився музей Леніна, то він зайняв приміщення Центральної Ради. А ви тепер хоитие переїхати в колишній музей Леніна. Це як повернення історичної справедливості".

Нагадаємо, у Зеленського придумали, як повернути українських героїв з полону в Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв, Пальчевський вказав Зеленському, в яку річку краще не йти двічі.

Також Знай.uа писав, Пальчевський жорстко висловився про списки партії Зеленського.