До Верховної Ради подали законопроект, який передбачає преміювання вчителів за престижність професії та високу результативність праці.

Наразі документ знаходиться на розгляді у парламентарів.

Про це пише "Schoollife.org.ua"

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Новий законопроект передбачає доплачувати педагогам 30% від фіксованої заробітної плати за престижність професії для вчителів. А 0,5% від загального фонду заробітної плати вчителів району, міста чи об’єднаної територіальної громади — спрямовувати до преміального фонду району, міста чи об’єднаної територіальної громади.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Крім того, на успішних вчителів також чекають додаткові премії. За що доплатять:

– стали призерами обласних учнівських олімпіад з навчальних предметів (призерами всеукраїнських учнівських олімпіад III етапу з навчальних предметів), переможцями обласних змагань – 1 посадовий оклад (ставка заробітної плати);

– стали призерами всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів (призерами всеукраїнських учнівських олімпіад IV етапу з навчальних предметів), призерами всеукраїнських змагань – 2 посадові оклади (ставки заробітної плати);

– стали учасниками міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів (учасниками учнівських олімпіад міжнародного рівня) – три посадові оклади (ставки заробітної плати).

Додамо, напередодні виборів команда Зеленського звернулась до вчителів та експертів та поцікавилась, яку зарплату повинні отримувати педагоги.

Тоді прозвучала сума в 4 тисячі доларів. Експерти порахували, у скільки бюджету обійдеться покрити такі витрати та де країна може взяти такі гроші.

Нагадаємо, українські заробітчани вирішили підкорювати нові країни. польща більше не вабить.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пообіцяли зарплати, які допоможуть відмовитись від заробітків у Європі.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, на що йде половина сімейного бюджету українців.