Ігор Смешко зі своєю партією "Сила і честь" йде на парламентські вибори до Верховної Ради України. Центральна виборча комісія України вже зареєструвала партію. За даними соціологічних опитувань, рейтинг партії Смешка коливається в межах 4-5%.

У таких випадках для виборців важливо, хто входить у список партії, пише Страна.ua.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Очолив похід на вибори в Раду сам 63-річний генерал-полковник у відставці Ігор Смешко. В кінці 90-х він очолював Головне управління розвідки Міноборони України. Потім - у часи Кучми - СБУ, куди прийшов після "касетного скандалу" та "кольчужного скандалу". Був одним з учасників зустрічі, де, нібито, відбулося отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Після Помаранчевої революції пішов у відставку та 14 років не брав участь у політиці. Однак останні 4 роки був радником Петра Порошенка. На банківських рахунках він тримає $121,8 тис., €112,9 тис., 9,3 тис. грн, а також $270 тис. готівкою.

Ігор Смешко
Ігор Смешко

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Третій номер у списку - це Рефат Чубаров. Це 61-річний діючий народний депутат України від Блоку Петра Порошенка. Голова Меджлісу кримських татар. На виборах президента Меджліс підтримував Петра Порошенка.

Четвертий номер у списку - це 46-річний Іван Мірошниченко, написав заяву про вихід з "Самодопомоги" 8 травня 2019 року. Він є членом комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Його звинувачували у співпраці з людьми Януковича, відзначаючи, що за часів Януковича сферою впливу Мірошниченко також був агросектор.

У списку є ще один яскравий представник Блоку Петра Порошенка в Раді Вадим Денисенко, який йде на 13 місці - потенційно прохідному (якщо партія подолає 5% бар'єр).

Ще одна чиновниця епохи Януковича Ольга Романюк, екс-заступник міністра з питань ЖКГ часів Януковича йде в Раду під номером 6. У її послужному списку - робота членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

Колишній журналіст, ексшеф-редактор газети "Коментарі", ексглавред телеканалу Еспресо.TV контролюючий декількох ЗМІ: "Деловая столица", "Власть Денег", "Навколо Світу", Dsnews.ua, Depo.ua, blablaface.net. Кілька років в БПП він відповідав за медійні кампанії проти супротивників Порошенко.

Якщо Вадим Денисенко, будучи в БПП, був "слугою двох-трьох панів" (Порошенко і Бахматюка а пізніше і Гройсмана), то ще один учасник прохідній частині списку партії Смешко - Олексій Горащенков (14 номер) дуже щільно пов'язаний саме з Порошенком. Ім'я Горащенкова вперше публічно прозвучала у 2017 році, коли керівник департаменту фінансового контролю та моніторингу НАПК Соломатіна Ганна дала прес-конференцію, на якій заявила, що НАПК безпосередньо контролюється Банковою.

Нагадаємо, людина Гройсмана переметнулася до Смєшка: викрито скандальний зв’язок.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", українці оцінили партію Смешка: "Концерт в будинку престарілих".

Також Знай.ua" писав про те, що Сергій Притула йде на парламентські вибори.