Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко закликав українського президента "показати зуби" ПАРЄ у зв'язку з ситуацією навколо Росії. Гостями нового випуску програми "Свобода слова" стали: Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України, лідер партії "Українська стратегія", Юлія Тимошенко, народний депутат, лідер ВО "Батьківщина", Святослав Вакарчук, лідер політичної партії "Голос", Олег Тягнибок, лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Євген Мураєв, "Опозиційний блок", народний депутат, Давид Арахамія, секретар Національного інвестиційного ради.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

В передачі телеканалу ICTV Анатолій Гриценко вказав, що лідерам ЄС Німеччини і Франції, як і іншим європейським партнерам, слід було б показати свою непохитну позицію щодо агресії Кремля щодо України.

"Якщо станеться те, чого ми боїмося (повернення РФ в ПАРЄ. – Ред.), сама Асамблея покаже свою імпотентність з точки зору дотримання хоча б якихось принципів. Всі розуміють, що Путін, пре силою, його можна стримати тільки силою", - наголосив Гриценко.

"Сама Асамблея просто опустить себе. Вона сама по собі буде розвалюватись. Вже не буде того пієтету, що був раніше. Треба чи не треба виходити? Якийсь демарш точно потрібен. Президент - ключова фігура у зовнішній політиці, тому треба зважити цей демарш і амплітуду з необхідністю в утриманні санкційної коаліції, з необхідністю вирішення економічних проблем... І потім прийняти рішення. Але негативний удар по цій організації точно буде і нам важливо зберегти ціннісну планку", - сказав він.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Крім того, політик різко висказався про причини смерті свого соратника. Він зазначив, що вже мав розмову із Аваковим, адже винні мають бути покарані.

Також Знай.ua писав, що Гриценко поставив жорсткі вимоги керівництву МВС через смерть Комарницького: вбивають ті, хто повинен захищати людей.