З'явилася інформація, що в ніч з 24 на 25 червня, під час безпрецедентного голосування у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), євродепутати підтримали рішення, яке відкриває двері для повернення РФ в асамблею.

Українські журналісти пояснили, що сталося насправді, і які можуть бути наслідки цього рішення.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

засідання ПАРЄ
засідання ПАРЄ

Що ж сталося?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На перший погляд, відбулося голосування з суто бюрократичним рішенням — про зміни в регламент роботи Парламентської асамблеї Ради Європи. У цих змінах Росію прямо не називають, але всім зрозуміло: йдеться про поступки Москві.

Новий регламент позбавляє права ПАРЄ накладати санкції на делегації членів Ради Європи, які порушили норми і цінності організації. ПАРЄ не зможе позбавляти їх права голосу, права виступати на засіданнях Асамблеї і бути представленим у ПАРЄ та її органах.

Нагадаємо, Романенко пояснив повернення Росії в ПАРЄ: що чекає на Україну.

Як повідомляв Знай.uа Росію повернули в ПАРЄ: Гриценко підказав Зеленському, як діяти.

Знай.uа писав, ПАРЄ прийняла ганебні рішення щодо Росії.