Побудова Любельських шахт позбавить Україну вугільної залежності від країни-агресора Росії і є найреалістичнішим сценарієм вирішення багатьох найболючіших проблем країни. Однак втілення цього проекту саботували уряди Яценюка та Гройсмана, оскільки без власного інтересу не бачили розвиток нового промислового гіганту.

Про це заявив народний депутат Євген Рибчинський, який на позачергових парламентських виборах балотується до Верховної Ради від Жовківського і Яворівського районів. В інтерв○ю виданню Westnews Рибчинський розповів про те, які проблеми у Жовківському і Яворівському районах є найболючішими та як він збирається їх вирішувати.

Євген Рибчинський

"Є одна визначна проблема, яка значною може вирішити долю усіх інших, - це наповнення бюджету району значними коштами. Підприємства, які повинні були б щодня насичувати не лише районні бюджети, а й бюджет області, є або поза зоною впливу (я про митниці), або поза увагою уряду і влади", - зазначив Рибчинський.

У той же час в цьому регіоні розташовані Любельські шахти - одні з найбільших в Україні, і вони вже котрий рік не будуються. Це при тому, що є інвестори даного проекту, які витратили 60 мільйонів доларів на нього.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Більше того, китайській уряд, розуміючи потенціал Любельських родовищ, надав фінансові гарантії на астрономічну суму - 3 мільярди 600 мільйонів доларів, а уряди Яценюка і Гройсмана саботували реалізацію чи не найбільшого в країні промислового проекту", - наголосив Рибчинський.

Нардеп розказав, що разом з головою ради директорів "Lubel Coal Company" Борисом Покрасом намагався переконати прем’єрів, і керівників профільних міністерств вхопитися за Любельські шахти, як за соломинку, яка здатна врятувати країну від кризи.

"Але влада, яка прийшла у високі кабінети на спинах Майдану, загрузла в корупції і без власного інтересу не бачила розвиток нового промислового гіганту", - зазначив народний депутат.

Рибчинський висловив сподівання, що йому вдасться переконати "нову владу з її новими обличчями і економічними підходами" у важливості цього проекту – запуску Любельських шахт. Адже цей проект подолає критичну залежність України від Росії, яка продає нам 9 млн тонн вугілля в рік на суму у майже півтора мільярди доларів США.

"Реалізація цього проекту - запуску любельських шахт - це найреалістичніший сценарій вирішення усіх найболючіших проблем не лише Жовківського і Яворівського районів, і навіть не лише Львівського регіону, а й країни в цілому", - підкреслив Євген Рибчинський.

Нагадаємо, Євген Рибчинський запропонував свій варіант вирішення проблеми кнопкодавства

Як повідомляв портал Знай.ua, Рибчинський жорстко потроллив партію "Голос" Вакарчука

Також Знай.ua писав, Рибчинський пояснив, чим загрожує відміна мажоритарки