Парламентська асамблея Ради Європи прийняла відповідну резолюцію, що передбачає зміну санкційного механізму і повернення до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу. РФ планує відновити роботу в Асамблеї вже у вівторок. Політолог Юрій Романенко розповів, чому це не велика втрата для України.

Він розповів, що ПАРЄ розглядає Росію як донора, тому так безперешкодно повернули її в асамблею.

"ПАРЄ, як будь-яка організація, вимагає ресурсів, Росія давала великі ресурси для функціонування цієї організації. У якийсь момент вони зіткнулися з кризою, який необхідно було закрити... Це не питання відносин, це питання виживання цієї організації, яка хоче отримати дорнора.... Росія таким донором є - це ключовий мотив по її поверненню в ПАРЄ...", - розповів Романенко.

Також він розповів, чому ПАРЄ продовжує ставиться до України несерйозно.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Взагалі ПАРЄ - це не ЄС, санкцій вона на Росію не налогает, але це тривожний дзвіночок щодо політики, яку проводила Україна останні 5 років... Україна під керуванням Петра Порошенка зробила злочинно мало, щоб були якісь якісні зміни, які змусили б Європу помітити нас... Поки економіка Росії вища від нашої - Україні нічим бити європейську карту... Вони не хочуть вилазити за межі свого "маленького світу". Ми думаємо, що можна істериками і різного роду фікціями, які спочивають на базі наших ілюзій, змусити підписати щось важливе... Наші стосунки не спочивають на твердому ґрунті економіки... Наші політики нагадують шаманів, які з бубном бігають... Давайте не пиняти на Європу - вона цинічна, прагматична, тому й велика", - заявив Романенко.

Нагадаємо, ПАРЄ прийняла ганебні рішення щодо Росії.

Як повідомляв Знай.uа, під Одесою потонув фанат нічних купань: відпочив востаннє.

Знай.uа писав, на дніпрян полюють просто біля супермаркетів: один укус - і реанімація.