Анатолій Гриценко, лідер партії "Громадянська позиція", зробив публічну заяву. Політик сказав про те, що Україна повинна сподіватися тільки на себе, а не на сторонню допомогу, зокрема на західних партнерів. За його словами, країна повинна розвиватися самостійно і незалежно від політики зовнішніх країн, враховувати виключно свої державні інтереси і нікому не підігравати.

Але, стосовно війни на Донбасі, то Європа просто зобов'язана допомогти Україні. І не тому, що країна зараз потребує, а через те, що зараз ми захищаємо не тільки себе, але і весь цивілізований світ з базовими європейськими підходами і цінностями.

"Якщо б у 2014 році українці змирилися і просто пропустили російську військову колону в Європу, хто б її зупинив? Румунія, Словаччина, Польща? При всій повазі, але ні...", - переконаний лідер "Громадянської позиції".

Крім того Гриценко впевнений, що в Європі досі не розуміють ролі України в збереженні миру. Тому нашим дипломатам треба пояснювати на всіх рівнях і доносити інформацію про внесок України в мир на землі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Раніше повідомлялося, що лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко закликав українського президента "показати зуби" ПАРЄ у зв'язку з ситуацією навколо Росії.

Нагадаємо, Росія заблокувала передвиборчий ролик Гриценко: Путіна розлютило те, що показали українцям.
Як повідомляв портал Знай.ua, Росію повернули в ПАРЄ: Гриценко підказав Зеленському, як діяти.
Також Знай.uа писав, що Гриценко поставив жорсткі вимоги керівництва МВС за смерть Комарницького: вбивають ті, хто повинен захищати людей.