Спецпредставник США з питань України та питань по Донбасу Курт Волкер привітав відведення українських військових під наглядом місії ОБСЄ у Станиці Луганській.

Про це він написав у Twitter.

Курт Волкер

"Хороший крок України у Станиці Луганській. Тепер Росія зобов'язана вжити відповідних заходів для зміцнення припинення вогню, включно з виведенням важкого озброєння і роззброєння незаконних збройних формувань", - підкреслив дипломат.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Додамо, на сході України відбувається відведення сил від Станиці Луганської. Це стало результатом Мінських переговорів, де зазначалося, що розпочати процес зможеть після семи діб дотримання режиму тиші.

Донбас

Як відомо, розведення сил не могли почати з 2016 року, оскільки процесбагаторазово зривався. Процес може зайняти до трьох днів – його сил сплановано проводити в період з 26 по 28 червня.

Нагадаємо, експерти розповіли, чому війна на сході України може отримати несподіване та затяжне продовження. За словами професора Колумбійського університету Легвольд зазначив, що російська агресія, яка розпочалась в 2014 році, стала відправною точкою початку нової епохи холодної війни.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін роздає на Донбасі російські паспорти, але чомусь ніхто не поспішає.

Також Знай.ua писав, на окупованій сепаратистами і російськими військовими території Луганської і Донецької областей продовжує погіршуватися соціально-економічна ситуація.