Президент Російської Федерації Володимир Путін відреагував на заяву президента України Володимира Зеленського щодо звільнення українських моряків із полону Росії.

Про це він заявив під час прес-конференції за підсумками зустрічі "Великої двадцяти" в Осаці, відповідаючи на запитання журналістів.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Глава Кремля зазначив, що питання щодо українських військовополонених буде вирішуватися "спокійно, в робочому режимі".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Путін
Путін

"На що я б хотів звернути увагу. По-моєму, вже новопризначений начальник генерального Штабу української армії підтвердив, що це була провокація української армії, організована Порошенком в ході передвиборної боротьби... Якщо так, то фактично українська сторона визнала, що це була провокація з їх боку. Ми спокійно, в робочому режимі, це питання вирішимо.

Володимир Путін додав, що у Росії є питання щодо людей, які віддавали українським морякам накази. Однак він підкреслив, що саме моряки "порушили закон".

У нас є питання по деяким людям, затриманим в Україні. Тут крім моряків... вони виконували наказ, і все. Ми віддаємо собі в цьому звіт. Але вони порушили російський закон. Тому потрібно спокійно, в робочому режимі з цим розібратися"", - сказав Путін.

За словами російського президента, "обміни йдуть" — він згадав чотирьох полонених, які напередодні повернулися в Київ з окупованих територій.

"Ось хороший приклад контакту з тими, з ким потрібно вести діалог. І результат на обличчя. Якщо нинішня влада так буде вести роботу, звичайно, ми багато чого можемо досягти", — додав Путін.

Зазначимо, що український президент Володимир Зеленський російською мовою звернувся до Володимира Путіна з закликом звільнити українських моряків, які були заарештовані після інциденту в Керченській протоці.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Путін змусив мережу битись в істериці через його хворобу: "Викликайте санітарів".

Також "Знай.ua" писав про те, що офіційну зустріч Путіна із Зеленським на саміті G20 в Осаці скасовано: розкрито перші подробиці.