Мешканців Донецька налякав раптовий обстріл, який чули з боку зниженого аеропорту на північному заході міста.

Про це повідомляє "News24ua.com".

Жителі Ясинуватої також підтверджують, що бій йде в аеропорту. Також є непідтверджені дані про руйнування в ході бовбагатоповерхового будинку на 15-ій дільниці.

Судячи з коментрів у соцмережах, обстріл тривав близько півгодини.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зазначимо, що 19 червня в Мінську відбудеться черговий раунд переговорів Тристоронньої контактної групи. На цей раз темою розмови має стати якраз перемир'я на Донбасі.

Незаконні збройні формування в Донбасі здійснюють обстріл мирних жителів і об'єкти цивільної інфраструктури з метою спровокувати Збройні сили України перед черговою зустріччю тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську, повідомило Командування операції Об'єднаних сил.

"19 червня в Мінську заплановано проведення чергового засідання тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. У той же час, готуючи для обґрунтування власних провокацій в рамках гібридних дій, російська окупаційна адміністрація ОРДЛО, усвідомлюючи наближення цієї важливої дати, розгорнула інформаційну кампанію, спрямовану на дискредитацію підрозділів операції Об'єднаних сил", – йдеться у повідомленні на сторінці прес-центру штабу ОНС в Фейсбук в понеділок вранці.

У штабі також підкреслили, що за останній тиждень відбулася ескалація застосування бойовиками видів озброєнь заборонених мінськими угодами. Зокрема, зафіксовані окремі випадки відкриття вогню з боку НЗФ з застосуванням артилерійських систем калібру 152 і 122-мм, а також мінометів калібру 120-мм і 82-мм передових позицій сил ООС.

"Всі вони відображені в офіційних звітах СММ ОБСЄ і ретельно задокументовані українською стороною СЦКК", – додали українські військові.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів Маріуполя з нагоди визволення міста від окупації.

Як повідомляв раніше Знай.ua,українцям розповіли, коли саме Донбас буде остаточно звільнений від окупантів.

Також портал Знай.ua писав, що Путін пригрозив Україні на очах у всього світу.