Під час спільної прес-конференції в Стамбулі президент України Петро Порошенко запропонував президенту Туреччини Реджепу Ердогану взяти участь у складі майбутньої миротворчої місії під мандатом ООН на території Донбасу, де проходить російсько-українська війна. Про це передає "Укрінформ".

"Я запропонував президенту (Туреччини) активізувати наш діалог в тому числі і за підтримки рішення про розміщення миротворців у відповідності з мандатом Ради Безпеки ООН", - заявив він.

Порошенко зазначив, що запропонував Ердогану активізувати діалог між Україною та Туреччиною, зокрема підтримати рішення про розміщення миротворців у відповідності з мандатом Ради Безпеки ООН.

"Ми довіряємо Туреччині і будемо щасливі бачити, якщо б Туреччина взяла участь у встановленні миру на Донбасі через розміщення своєї миротворчої місії у складі місії ООН", – зазначив Порошенко.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко повідомив, що понад сорок країн готові взяти участь у складі миротворчої операції на окупованій території Донбасу.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Україна разом зі США, Францією і Німеччиною готує проект резолюції про введення на Донбас миротворчої місії ООН, який внесуть в Раду безпеки.

Представник України на переговорах у Мінську Євген Марчук зазначив, що Росія пропонує в якості миротворців ООН на Донбасі представників Сербії, країн Африки і Латинської Америки.

Зазначимо, днями Петро Порошенко прояснив офіційну позицію України щодо статусу окупованого Донбасу.

Гарант запропонував депутатам продовжити особливий статус регіону до 31 грудня 2019 року.

Президент уточнив, що, як і раніше, закон буде діяти тільки після того, як Російська Федерація виведе з території України незаконні збройні формування і військову техніку.

Законопроект № 9153 про продовження особливого статусу Донбасу до 31 грудня 2019 року зареєстрований у Верховній Раді.

Документ передбачає продовження до кінця наступного року особливого порядку місцевого самоврядування в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, британець Марк Етерінгтон зайняв посаду заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Міністр оборони України Степан Полторак відвідав Туреччину, там він зустрівся зі своїм колегою Хулуси Акаром.

Також "Знай.uа" писав, канцлер Німеччини Ангела Меркель розглядає російський проект "Північний потік-2" не так критично, як Київ.