Комісія, яка здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) категорично не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 червня 2019 року щодо задоволення заяви Акціонерного товариства «Нікопольський завод феросплавів» щодо зупинення дії постанов НКРЕКП про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії та тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління ДП «НЕК «Укренерго» на II півріччя 2019 року. НКРЕКП подала відповідну апеляційну скаргу.

Про це йдеться в офіційній заяві Регулятора.

‼️ Щодо призупинення рішень НКРЕКП стосовно встановлення тарифів на послуги оператора системи передачі на II півріччя...

Geplaatst door Н К Р Е К П op Woensdag 3 juli 2019

«НКРЕКП наголошує, що рішення про встановлення тарифів на послуги оператора системи передачі були прийняті у відповідності до чинного законодавства України, зокрема Закону України «Про ринок електричної енергії» та враховують ключові складові для запуску та функціонування нової моделі конкурентного ринку електричної енергії».

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

В Комісії наголошують, що вживатимуть вичерпних заходів з метою якнайшвидшого врегулювання зазначеної ситуації, а ринок електричної енергії продовжує працювати.

Як повідомлялося, Окружний Адміністративний суду міста Києва прийняв ухвалу про призупинення дії Постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 07.06.2019 № 954 та від 07.06.2019 № 955.

В Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України висловили повну підтримку НКРКП, зазначивши, що вона діяла у межах своїх повноважень та у повній відповідності до Закону України «Про ринок електричної енергії».

«На жаль, активізувалися деякі зацікавлені сторони, які намагаються нівелювати зусилля та успіхи держави у напрямку енергетичної євроінтеграції. Впевнені, що НКРЕКП зможе захистити державні інтереси в апеляційній інстанції», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Міністерства.