Президент РФ Володимир Путін назвав умови, за яких можливі переговори між ним та президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, перемовини між Москвою та Києвом відбудуться лише після того, як Зеленський почне "виконувати передвиборчі обіцянки".

Про це Путін заявив в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Президент РФ Володимир Путін
Президент РФ Володимир Путін

"Конструктивний діалог з Києвом можливий, якщо Зеленський почне виконувати свої передвиборні обіцянки, включно зі встановленням прямих контактів з власними співвітчизниками на Донбасі, переставши називати їх сепаратистами. І українська влада повинна поважати Мінські угоди, а не ігнорувати їх", - повідомив Путін.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Окрім цього, Путін додав, що українці на його думку чекають "не заяв, а конкретних дій та змін на краще". Також у Кремлі заявили, що не відкидають можливості зустрічі із Володимиром Зеленським. Однак влада РФ хоче мати "розуміння його підходів до вирішення проблем".

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що вважає зустріч Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним реальною. При цьому він зазначив, що "ніхто не вірить, що вони (президенти) зустрінуться і вирішать всі проблеми". За словами Данилюка, у Володимира Зеленського, як і Путіна є своє бачення щодо переговорів та тем, які вони обговорюватимуть.

Нагадаємо, тимчасовий керівник посольства США в Україні Вільям Тейлор заявив, що з нетерпінням чекає на співпрацю з новим парламентом і Володимиром Зеленським.

Як повідомляв портал Знай.uа, Путін запустив гонку озброєнь скандальним законом: світ на порозі Третьої світової.

Також портал Знай.uа писав, що Путіна на G20 змусили відповісти по справі MH17.