Президент РФ Володимир Путін заявив, що Мінські угоди вимагають повного відновлення відносин між Донбасом і Україною. За його словами, для цього необхідно "скасувати указ колишнього президента Порошенка, який організував блокаду регіону".

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Не можна весь час вимагати від Росії виконання, скажімо, тих же Мінських угод в тій частині, яка від нас взагалі ніяк не залежить. Мінські угоди вимагають, наприклад, повного відновлення економічних відносин Донбасу й України. Потрібно, перш за все, скасувати указ колишнього президента Порошенка про цю блокаду. Він же прямо суперечить Мінським угодам", - заявив Путін.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що президент РФ висловив на зустрічі з Джузеппе Конте сподівання, що Італія буде боротися за відновлення повноцінних відносин між Європейським союзом і Росією і допоможе переконати нове керівництво блоку в тому, що санкції проти Москви були неправильним рішенням.

Леонід Кучма
Леонід Кучма

Раніше спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік повідомив, що Леонід Кучма запропонував зняти економічну блокаду Донбасу. За його словами, зняття блокади стало б "великим проривом", адже введення обмежень сприяло поглибленню прірви між сторонами. Однак пізніше прес-служба Кучми додала, що цей процес повинен відбуватися двосторонньо.

Нагадаємо, що Путін запустив гонку озброєнь скандальним законом: світ на порозі Третьої світової.

Як повідомляв портал Знай.uа, Путін запустив гонку озброєнь скандальним законом: світ на порозі Третьої світової.

Також портал Знай.uа писав, що Путін терміново звернувся до Зеленського: чого хоче агресор від слуги народу.