Що чекає на Мінський процес надалі? Чи буде досягнуто мир? Чи зможе Україна домовитися з Росією? Ці питання цікавлять багатьох. У новому відео блогу "Суть подій" на каналі Знай.uа українці зможуть почути відповіді на ці важливі питання.

Мінський процес - досить комплексне політичне явище. Повернення сторін до такого формату можна прочитувати по-різному. З одного боку - початок досягнення миру начебто покладено: розведення сил у Станиці Луганській, анонсування Макроном зустрічі в Нормандському форматі в липні. З іншого не дуже зрозуміло, що чекає на Україну в кінці цього шляху.

"Зеленський хоче брати участь у переговорах нормандського формату, однак тільки після виконання Путіним поставлених умов. Він повинен повернути полонених моряків, умовити бойовиків піти на розведення військ і повністю припинити вогонь на Донбасі. Тільки Росія не готова йти на якісь поступки".

Політілог Вадим Карасьов зазначає, що позиції в Росії залишаються попередніми, експерт заявив, що Росії потрібен курс в обмін на території, і Україні, на їх думку, потрібно відмовитися від НАТО і ЄС. При цьому він заявляє, що Росія зацікавлена в прогресії Мінська.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Політолог Володимир Фесенко резюмує, що Росії продолжет вести на Донбасі "уповільнені бойові дії".

У цілому експерти заявляють, що зараз склалися всі умови для того, щоб Мінський процес був розблокований, він додав, що Ангелі Меркель "скоро треба йти, і вона спробує залишити Донбас в більш заміренному стані".

"Макрону також потрібні успіхи - Європа намагається зменшити рівень залежності від США, а без Росії вона не зможе цього зробити. Ну а Трампу потрібно виграти вибори в США... Хоча Росія буде підштовхувати Європи у вирішенні українського питання в своїх інтересах. У тому числі йдучи на незначні поступки".

Нагадаємо, що Кучма в Мінську озвучив вимоги Зеленського щодо окупованого Донбасу.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Кучма назвав головна умова зняття торгової блокади Донбасу.

"Знай.uа" також писав про те, що в Мінську пропозицію Кучми про зняття блокади з ОРДЛО можуть втілити в реальність.