Верховна Рада України зможе розглянути питання щодо відставки міністра закордонних справ Павла Клімкіна вже у четвер, 11 липня.

Про це в сюжеті ТСН заявив спікер парламенту Андрій Парубій.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Голова Верховної Ради додав, що депутати також можуть у цей же день розглянути призначення на посаду міністра закордонних справ Вадима Пристайка. Однак Парубій зазначив, що наступний тиждень буде останнім в роботі Верховної ради восьмого скликання, тому ті законопроекти, які вони не встигнуть розглянути, "підуть на смітник.

Андрій Парубій, спікер ВР
Андрій Парубій, спікер ВР

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Окрім відставки Клімкіна, 11 липня Рада також планує завершити тривалий розгляд виборчого кодексу, ухвалити закони про заручників, військових капеланів та приватні сонячні електростанції.

"Серед ініціатив, що доведеться починати спочатку депутатам нової Ради, буде зняття депутатської недоторканості. Нардепи вже провели два читання відповідних змін до Конституції, і їм залишалось проголосувати за позбавлення себе імунітету ще один раз. Щоправда, Конституційний Суд надав їм свій висновок: зняття недоторканості є порушенням Основного закону, чим заблокував завершення процедури", – зауважив Парубій.

у Верховній Раді
у Верховній Раді

За його словами, Конституційний Суд дав не поправки до того чи іншого пункту. Парубій пояснив, що законопроект загалом не відповідає Конституції. Відтак, комітет, фактично, зайшов у глухий кут.

Зазначимо, що сам чинний міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив у facebook про те, що припиняє працювати на посаді і йде в політичний відпустку.

Йду в політичну відпустку

Всім дякую за підтримку та розуміння. Важливо, що ми не потрапили в російську пастку. Але вважаю, що внутрішні дискусії мають нас посилювати, а Росію - послаблювати. Тож прийняв рішення піти в політичну відпустку. Саме буде час на створення справжньої команди. Приєднуйтесь!

Geplaatst door Pavlo Klimkin op Maandag 1 juli 2019

Президент України Володимир Зеленський 30 травня президент вніс до Ради подання щодо звільнення Клімкіна з посади міністра закордонних справ. Однак 6 червня Рада не підтримала таку ініціативу президента.

Нагадаємо, Клімкін припиняє роботу у МЗС: "Взяв політичну відпустку".

Як повідомляв портал Знай.uа, ображений Клімкін поскаржився українцям на Зеленського: "Загнали в пастку".

Також Знай.uа писав про те, що Клімкін відмовився повертати українських моряків в таємниці від Зеленського.