Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про те, що припиняє працювати на посаді і йде в політичний відпустку. Відповідна заява прозвучала у відеоролику, який політик розмістив у Facebook.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Незалежно від того, яке рішення і коли Рада прийме щодо моєї відставки, я прийняв рішення піти у відпустку. Вважаю, що це буде чесно і правильно. Але не просто у відпустку, а в політичний відпустку. Оскільки в пів сили працювати не можу, і саме зараз настав час будувати справжню політичну команду ", - заявив Клімкін.

Клімкін зазначив, що Україні вдалося не потрапити в російську пастку в ситуації з вимогами Росії зі звільнення захоплених українських моряків.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми всі говоримо одним голосом, вимагаючи від Росії негайного і безумовного звільнення всіх наших моряків, політичних в'язнів, всіх заручників. Але водночас розуміємо, яку пастку нам намагалася підлаштувати Росія, зганьбити наших моряків, судити їх за російськими законами, фундаментально послабити нашу позицію по окупованому Криму, фундаментально послабити нашу позицію щодо судових позовів, за якими Росія повинна буде заплатити мільярди", - сказав міністр.

При цьому відеозвернення найімовірніше Клімкін записав в будівлі уряду.

Йду в політичну відпустку

Всім дякую за підтримку та розуміння. Важливо, що ми не потрапили в російську пастку. Але вважаю, що внутрішні дискусії мають нас посилювати, а Росію - послаблювати. Тож прийняв рішення піти в політичну відпустку. Саме буде час на створення справжньої команди. Приєднуйтесь!

Geplaatst door Pavlo Klimkin op Maandag 1 juli 2019

Нагадаємо, Зеленський жорстко поставив на місце Клімкіна.

Як повідомляв Знай. ua, хто готовий зайняти вакантне місце Клімкіна.

Також Знай. ua писав, що Клімкін відмовився повертати українських моряків в таємниці від Зеленського.