Міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів, що на посаду посла США в Україні розглядаються поки дві кандидатури.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

Зокрема, Клімкін відзначив, що на данний момент вибір американської влади впав на дві кандидатури можливого посла. При цьому він відзначив, що до офіційного призначення можуть з'явитись інші кандидатури.

"Я знаю про шорт-лист, в якому поки двоє людей", - сказав Клімкін.

Він також відзначив, що всі кандидати, які отримають підтримку американської влади будуть визнані українськими дипломатами.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Павло Клімкін

"Всі люди, які отримають підтримку американського президента і Сенату, нас влаштують", - сказав дипломат.

При цьому він нагадав, що муйбутній посол в Україні повинен пройти досить важку процедуру призначення, адже спочатку необхідно пройти узгодження у Сенаті. Клімкін також відзначив, що дипломати постійно контактують з американським посольством у Києві, проте найважливіші питання обговорюються напряму з Вашингтоном.

"Ми успішно контактуємо з американським посольством в Києві, але основні речі йдуть безпосередньо з Вашингтоном. Тому посольство не є елементом для налагодження контактів з США - ми давно переключилися на прямі контакти і це нам подобається", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, для того, щоб зупинити видачу паспортів країни-агресора на тимчасово окупованій території Донбасу, потрібно введення масштабних санкцій у відношенні Російської Федерації у вигляді системної відповіді. Про це стало відомо зі слів міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, які він озвучив на брифінгу.

Як повідомляв "Знай.ua", навіть незважаючи на те, що у Канаді живе одна з найчисельніших українських діаспор, все одно - щось пішло не так. З'явилася інформація, що в перші місяці 2019 року Канада відмовила 23% українським заявникам у видачі віз.

Також "Знай.ua" писав, що спеціальний представник США в Україні Курт Волкер різко розкритикував вручення російських паспортів на окупованій частині Донбасу.

Порошенко і Рада зривають інавгурацію Зеленського. Валерій Клочок