Проект скандального газопроводу "Північний потік-2" розробили лише з метою переведення транзиту газу з України.

Про це заявив посол США у Берліні Річард Гренелл у інтерв’ю Rheinische Post.

ВІн відзначив, що будівництво газопроводу далеко не економічний проект, а створюється лише до політичного тиску на ЄС та Україну.

"Проблема "Північного потоку-2" полягає в тому, що це не економічний проект. Його розробили лише з однієї причини: створити альтернативний маршрут транспортування російського газу на шляху до Європи, який не проходить через Україну", – сказав він.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Крім того посол відзначив, що європейські лідери повинні усвідомити, що введення в експлуатацію Північного потоку-2 ще більше дозволить Кремлю впливати на європейську політику.

"Тому питання полягає в тому, чи хочуть європейські уряди стати більш залежними від країни, яка використовує хімічну зброю, щоб вбити політичного опонента в Європі", – додав американський дипломат.

Варто відзначити, що зовсім нещодавно Гренелл розіслав німецьким компаніям, які беруть у часть у будівництві Північного потоку-2 застереження, нагадавши про ризик потрапляння у санкції США.

"Зміст цих листів нічим не відрізняється від заяв, які ми зробили публічно: компанії, що працюють у сфері російського енерго-експортного сектору, ризикують можливими санкціями. Уряд США і Конгрес мають чіткі застереження щодо енергетичної безпеки і геополітичного впливу "Північного потоку-2", і я буду продовжувати політику США", - сказав дипломат.

Більше того посол відзначив, що Путін найбільше бажає позбавати Україну транзиту газу до Європи, через що і витрачає величезні кошти на будівництво газопроводу.

"Путін чітко заявив, що хоче припинити транзит російського газу через Україну. Два проекти, які дадуть йому змогу зробити це, - "Північний потік-2" і "Турецький потік-2". Ці два проекти разом роблять транзит російського газу через Україну практично зайвим", - пояснив він.

Нагадаємо, військовий експерт пояснив, навіщо українцям потрібен цілий Кримський міст.

Як повідомляв "Знай.ua", у Німеччині вперше заговорили про вихід з ЄС.

Також "Знай.ua" писав, що уряд засекретив новий санкційний список росіян.

"Санкції США можуть зірвати "Північний потік-2" - Міхаель Гармс | DW Ukrainian