Уряд Німеччини разом з німецькими компаніями "активно підривають" безпеку України та Європи, діючи у змові у питанні побудови нових транзитних шляхів газу з РФ в країни ЄС.

Каже посол США в Німеччині Річард Гренелл для газети Bild.

Посол США

За словами дипломата, він послав кілька листів відповідного змісту на адресу всіх причетних до запуску газопроводу сторін. Він підкреслює, що всі учасники змови можуть отримати новий пакет економічних обмежень ЄС і США.

"Ми знову підкреслюємо, що фірми, які беруть участь у російському секторі експорту енергії, займаються тим, що пов'язано зі значним ризиком санкцій", - заявив посол США.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, Єврокомісар озвучив сумні новини про "Північному потоці-2": українському транзиту газу кінець

Єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер (Günther Oettinger) упевнений, що незважаючи на тиск з боку США проект газопроводу "Північний потік-2" не зможуть зупинити.

"Правда полягає і в тому, що трубопровід давно вже давно будується і не може бути так просто зупинений", - сказав Ґюнтер в інтерв'ю виданню Spiegel.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Будівництво Північного потоку-2: у Меркель хочуть і рибку з'їсти і добре сісти

Німеччина розцінює "Північний потік-2" як корисний для Європи економічний проект, але при цьому продовжує наполягати, щоб за Україною збереглася роль транзитера російського газу в ЄС.

Про це повідомляє видання "Хвиля", посилаючись на слова представника федерального уряду ФРН Ульріке Деммер, які вона сказала у п'ятницю на брифінгу в Берліні.

Також Знай.ua" писав про те, що Президент Польщі присоромив європейських колег за Газпром: не сказали рішучого "стоп"

Якщо країни Західної Європи не одумаються і далі будуть підтримувати будівництво газопроводу "Північний потік - 2", це призведе до домінування російського "Газпрому" на ринку. Тому позиція європейських лідерів, які підтримують цей путінський проект викликає подив і нерозуміння.